آن قسمت از مغز یک کودک که وظیفه پردازش صدا را به عهده دارد، در سه ماهه سوم بارداری شروع به کار میکند و به همین دلیل نوزادان بعد از تولد، آنچه را که در دوران جنینی شنیدهاند، به یاد دارند .
دو روز بعد از تولد، نوزادان نيز مانند بزرگسالان از مهارتهای پردازش زبان بهره میگیرند. همانطور که بزرگسالان به ابتدا و انتهای کلمات توجه بیشتری میکنند، کودکان نیز از این قابلیت بهره میبرند و بین کلمات و هجاهای مختلف، تفاوت قائل میشوند؛ بهطوری که حتی زمانی که بین یک هجا و ناپیوستگی کوچک صدا 25 میلی ثانیه اختلاف وجود داشته باشد، باز هم میتوانند تفاوت آن دو را تشخیص دهند.
يادگيري و تاثير موسيقي در كودكان
كودك قبل از مسلط شدن بر گفتار، با استفاده از قدرت شنوایی و صوتیاش، صداهای مختلفی را به کار میبرد که به موسیقی تکراری و ریتمیک بسیار شباهت دارد. روانشناسان پی برده اند که موسیقی و زبان در بزرگسالانن ممکن است از لحاظ شناخت و عصبی متفاوت باشد اما یک کودک، زبان را زیر مجموعه موسیقی میداند. به همین خاطر درک کودک از موسیقی، کسب اولیه زبان در آنها رخ میدهد و این موضوع به درک ما از پیشرفت انسان، کمک میکند.
همزمان با بزرگتر شدن کودکان اگر به یادگیری موسیقی در کلاسهای موسیقی بپردازند، خیلی بهتر نسبت به سایر افراد میتوانند با دیگران ارتباط برقرار کنند و این موضوع نشات گرفته از تاثیرات مثبت موسیقی بر روی ذهن و روان آنهاست.
نقش خنديدن در يادگيري
در 18 ماهگی حس شوخطبعی در کودکان به وجود میآید. خندیدن به کودکان در یادگیری وظایف جدیدشان کمک شایانی میکند.
تعجب و یادگیری بیشتر
بهترین میزان یادگیری زماني است كه نوزادان تعجب میکنند. هنگامی که یک شی به شکل غیر معمول رفتار میکند، مثلا هنگامی که یک توپ از جایی میگذرد، کودکان 11 ماهه به آن خیلی توجه نشان میدادند و به دلیل تعجبی که کرده بودند، به توپ دست میزندند و سعی میکردند که آن را حس کنند و این موضوع به یادگری آنها کمک شایانی میکرد.
و در زمانی که رفتار و عمل توپ خیلی عادی بود، کودکان به آن توجه نداشتند؛ پس رفتار غیر قابل پیشبینی علاوه بر تعجب در کودکان بر یادگیری آنها میافزاید.
اهميت خواب کافی
خواب کافی از مهمترین نکات در زندگی تمامی افراد چه کودک و چه بزرگسال، است. اگر کودکان خواب کافی نداشته باشند، علاوه بر اینکه چیز خاصی را یاد نمیگیرند بلکه به احتمال زیاد آنچه را نیز که یاد گرفتهاند، فراموش میکنند. این براساس آزمایشی است که محققان چند سال قبل انجام دادند و طبق آن، به کودکان آموختند که چگونه یک عروسک خیمه شببازی را جا به جا و یک زنگوله مخفی را پیدا کنند، کودکانی که بعد از یادگیری این موضوع خوابیدند، خیلی بهتر توانستند این موضوع را به یاد بیاورند.
توجه: شما میتوانید اخبار ومطالب بیشتر را در مورد نوزاد، کودک و فرزند دلبندتان در سایت دکتر احمد شاه فرهت دنبال کنید همچنین میتوانید رزرو نوبت دکتر احمد شاه فرهت را به راحتی از طریق قابلیت رزرو اینترنتی نوبت در گهوارک انجام دهید.