خیس شدن کهنه های پارچه ای راحت تر تشخیص داده میشود، اما اگر از پوشک برای فرزندتان استفاده میکنید، تشخیص این که آن را خیس کرده یا نه کمی سخت است. برای این که به راحتی از ادرار کردن فرزندتان با خبر شوید، دستمال کاغذی تمیزی را روی پوشک قرار دهید تا هر وقت خیس شد، پوشک را عوض کنید.
گاهی والدین هنگام تعویض پوشک فرزندشان از رنگ ادرار او وحشت میکنند. در روزهای ابتدای تولد ممکن است رنگ ادرار نارنجی باشد و شبیه ادرار خونی به نظر برسد، اما نگران نباشید و بدانید نارنجی شدن ادرار، نشانه نیاز فرزندتان به مایعات بیشتر است. در غیر این صورت با متخصص اطفال مشورت کنید.
روز اول : پوشک یک بار خیس میشود آن هم به رنگ نارنجی مایل به قرمز.
روز دوم : پوشک ۲ بار خیس میشود و نارنجی روشن میشود.
روز سوم : انتظار ۳ بار ادرار نارنجی مایل به زرد را داشته باشید.
روز چهارم : نوزاد ۴ بار ادرار به رنگ زرد روشن دارد.
روز پنجم : در این روز فرزندتان ۶ تا ۸ بار ادرار به رنگ لیمویی روشن دارد.
نوزادانی که از شیرخشک تغذیه میکنند، ممکن است مدفوعی روشن و به رنگ زرد مایل به قهوه ای داشته باشند.
ممکن است هنگام تعویض پوشک نوزاد، روی سطح پوشک کریستال هایی را مشاهده کنید. نگران نباشید، دیدن کریستال در ادرار نوزادان مسئله ای عادی است، اما بهتر است فرزندتان توسط متخصص اطفال معاینه شود.
معمولاً رنگ کریستال ها شدت بیماری کودک را نشان میدهد. کریستال های روشن مربوط به خود پوشک هستند. این کریستال ها به منظور جذب بیشتر پوشک در آن قرار دارند، اما گاهی در سطح پوشک مشاهده شود. کریستال های نارنجی دار صورتی معمولاً تشکیل شده است از نمک های کلسیم و اوره هستند و از ادرار نوزاد به پوشک راه مییابند. این حالت در میان پزشکان به «لکه های خشتی» معروف است و نشان میدهد بدن کودک کم آب شده است.
کریستال های نارنجی اورات در نوزادان بزرگتر، نشان دهنده نرسیدن مقدار کافی شیر به بدن اوست. این حالت زمانی ایجاد میشود که مادر شیر کافی ندارد یا نوزاد نمیتواند درست سینه مادرش را بمکد و شیر کافی بخورد. در این حالت فرزندتان را نزد متخصص اطفال ببرید. او نوزادتان را وزن میکند و به شما میگوید خوب وزن میگیرد یا نه. اگر از الگوی رشدش جا مانده بود، با نظر متخصص اطفال ممکن است از شیر خشک هم میل کند تا به وزن مناسب برسد.