آبریزش چشم نوزاد، چه عللی دارد؟

آبریزش چشم نوزاد، چه عللی دارد؟

3 دیدگاه 6 دی 1398 چاپ خبر بازدید: 126403
آبریزش چشم نوزاد، چه عللی دارد؟
چشمان به هم چسبیده یا پر آب، یک وضعیت عادی در کودکان است که در ۲۰ درصد از همه کودکان مشاهده می ‌شود.

آبریزش چشم نوزاد چه عللی دارد؟

چشمان به هم چسبیده یا پر آب، یک وضعیت عادی در کودکان است که در ۲۰ درصد از همه کودکان مشاهده میشود.

چشمان به هم چسبیده یا پر آب، یک وضعیت عادی در کودکان است که در ۲۰ درصد از همه کودکان مشاهده می شود. خوشبختانه این وضعیت بدون ضرر است و به خودی خود برطرف می شود. این به شما بستگی دارد که از تمیزی و سالم بودن چشمان کودک خود مطمئن باشید. با این حال، در برخی موارد، علائم مربوط به چشم های پرآب ممکن است نشان دهنده عوارض جدی باشند که باید توسط پزشک متخصص اطفال مورد بررسی قرار بگیرد. این مقاله از بخش چشم و چشم پزشکی دکتر سلام، به شما کمک می کند تا با علل، درمان ها و خطرات مربوط به آبریزش بیش از حد چشم در نوزادان و کودکان و جواب سوال اینکه چرا از چشم نوزاد اشک می آیدآشنا شوید.

آبریزش بیش از حد چشم در نوزادان به چه معناست؟

آبریزش بیش از حد چشم و ریزش اشک از یک چشم کودک، به این معنی است که چشمان کودک شما به طور مداوم و یا به مقادیر اضافی در حال تولید اشک هستند. گاهی ممکن است شاهد قطرات اشک بر روی چهره آنها باشید که می تواند به دلایل مختلفی باشد.

علت آبریزش چشم در کودکان؟


در اینجا چند نمونه از شایع ترین دلایل آبریزش بیش از حد چشم و علت اشک چشم نوزاددر نوزادان آورده شده است:
تولید بیش از حد اشک
سوزش چشم اغلب مسئول اشک ریختن بیش از حد است که توسط چشم ها ترشح شده تا سوزش چشم را بر طرف کند. محرک های چشم شامل دود، گرد و غبار، گرده، گرد و خاک، شن و ماسه و غیره هستند. همچنین شرایطی مانند ورم ملتحمه، تریشیا (رشد داخلی مژه ها) و اکتروپیون (پلک چشم از مردمک چشم فاصله دارد) می توانند چشم ها را تحریک کنند. مطمئن شوید که نوزاد بیش از حد چشمانش را مالش نمیدهد، چون این می تواند التهاب و سوزش را تشدید کند.و علت آب آمدن از چشم نوزاد باشد.
عفونت ها
عفونت هایی مانند چشم صورتی یا ورم ملتحمه و چرك كردن چشم نوزادو قی كردن چشم كودك (که شبیه کثیف شدن چشم نوزاد است ) ، می ‌تواند منجر به آبریزش بیش از حد چشم در نوزادان شود. این بیماری می تواند ناشی از ویروس ها، قارچ ها، باکتری ها و یا حتی آلرژی باشد. چشم صورتی که توسط ویروسها ایجاد میشود شدیدا مسری است و اگر اقدامات احتیاطی انجام نشود می تواند به دیگران نیز سرایت کند. عفونت دیگر بلی فاریتیس (التهاب پلک) است که منجر به مسدود شدن غدد چربی زیر چشم ها می شود. این عفونت می تواند منجر به علائمی نظیر ورم، سوزش، درد و در موارد شدید، باعث از دست دادن مژه ها شود.


✓وجود مشکلاتی در رابطه با مجرای اشک

مجاری اشک، مسئول تخلیه مایع از چشم ها هستند، بنابراین هیچ گاه این مایعات بر روی هم انباشته نمیشوند. با این حال، اگر مجرای اشک مسدود شود، سیستم تخلیه به خوبی عمل نمی کند و باعث جمع شدن اشک در چشمان کودک شده و به آرامی بر روی صورت جاری می شوند. همچنین ممکن است ترشحات سفید، قرمزی و یا تورم را در گوشه بالای بینی کودک خود مشاهده کنید. و میتواند علت ریزش اشک از یک چشم کودک باشد.

راه درمان اشک چشم نوزاد چیست ؟


در اینجا چند گزینه درمانی ( راه درمان اشک چشم نوزاد و همچنین درمان خانگی ابریزش چشم نوزاد )برای رها شدن از آبریزش بیش از حد چشم وجود دارد:
- انتظار و مراقبت تنها چیزهایی هستند که برای موارد خفیف آبریزش بیش از حد چشم توصیه می شود زیرا این شرایط، خود به خود از بین می رود

- تمیز کردن چشم های کودک با پنبه و آب تصفیه شده، به منظور جلوگیری از تجمع هر نوع ترشح که می ‌تواند منجر به عفونت شود

- ماساژ دادن و فشار ملایم مجاری اشک، چند بار در روز، می تواند از مسدود شدن مجاری اشک پیشگیری کند. این کار باعث باز شدن کامل مجاری اشک می شود. این روش به عنوان شیردوشی نیز شناخته میشود

- استفاده از داروهای آنتی بیوتیک ( به صورت قرص و پماد و قطره ) چشم برای از بین بردن علائمی که ممکن است ناشی از عفونت باشند

- استفاده از قطرات چشم حاوی آنتی هیستامین برای مبارزه با علائم واکنش های آلرژیکی

- استفاده از یک میله باریک برای باز کردن مواردی که باعث انسداد مجاری اشک شده اند

- شستن چشمان کودک زیر نظر متخصص چشم اطفال تا هر گونه عامل محرک را از بین ببرد


اگر یک ویروس باعث آبریزش ها می شود، ممکن است مجبور باشید حدود یک هفته صبر کنید تا ویروس از بین برود. در غیر این صورت سریعا با متخصص اطفال مشورت کنید.

چه زمانی و کدام یک از درمان های خانگی را برای آبریزش بیش از حد چشم نوزاد خود انتخاب می کنید

درمان آبریزش بیش از حد چشم در نوزادان می تواند در خانه انجام شود تا ناراحتی کودک شما نیز تسکین یابد. علاوه بر تمیز نگه داشتن چشم ها، از کمپرس سرد و گرم به طور متناوب استفاده کنید تا انسداد مجاری اشکی باز شده و لایه سمی که در اطراف چشم ها جمع شده اند نیز از بین بروند. همچنین می توانید از یک کیسه چای گرم برای تسکین التهاب چشم و درد استفاده کنید. استفاده از بابونه و نعناع، بهترین نتایج را برای درمان آبریزش بیش از حد چشم داشته اند.

چه وقت باید به پزشک مراجعه کرد برای آبریزش چشم کودک ؟


اگر کودک شما چشمان پرآبی دارد، اما مردمک چشم ها شفاف و سفید به نظر می رسند، و اگر هیچ نشانه ای از ناراحتی را نشان نمی دهند، میتوانید در خانه به آنها رسیدگی کنید، اما در صورت مشاهده علائم زیر، لطفا سریع به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید.
-التهاب یا قرمزی در اطراف چشم
- ترشحاتی به رنگ زرد و سبز که باعث تشکیل پوسته هایی زبر در اطراف چشم ها می شود
- نوزاد شما پیوسته چشمان خود را میمالد و یا احساس ناراحتی می کند
- نوزادتان به نور حساس است و ترجیح می دهد چشم هایشان را بسته نگه دارد
- شکل و فرم پلک های نوزادتان آن طور که باید باشد، نیست
یکی از رایج ترین جستجوهای گوگل این است که "کودک من دارای چشم هایی پر آب است و این میزان سرچ، به این دلیل که این وضعیت بسیار شایع و کاملا بی ضرر است، بنابراین نیازی نیست بیش از حد نگران باشید. با این حال، اگر آب ریزش چشم بیشتر از حد طبیعی باشد، لطفا با پزشک کودک خود مشورت کنید، تا یک معاینه دقیق را انجام داده و گزینه های درمان ممکن را ارائه دهد. دقت کنید که دستورات متخصص اطفال از جمله کامل کردن دوره درمان را انجام دهید.

در پایان باید گفت

علت های مختلفی را برای آبریزش چشم نوزاد بیان کرده ایم . مانند عفونت ها یا مسدود شدن مجاری چشم که جای نگرانی زیادی نیست اما برای علت های دیگر حتما به پزشک مراجعه کنید .

  • جهت اطلاع از ساعت نوبت دهی به کانال ما بپیوندید