عارضهٔ میلیا در نوزاد

عارضهٔ میلیا در نوزاد

0 دیدگاه 18 دی 1398 چاپ خبر بازدید: 2225
عارضهٔ میلیا در نوزاد
برخی نوزادان ممکن است برآمدگی‌های ریز سفیدی روی بینی و گونه‌هایشان داشته باشند، این برآمدگیها میلیا نامیده می‌شود. آنها بی‌ضرر و بسیار شایع هستند و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد نوزادان دچار آن می‌شوند. این دانه‌ها اغلب روی قسمت فوقانی گونه‌ها، بینی یا چانه ظاهر می‌شود.

 عارضهٔ میلیا در نوزاد

 

برخی نوزادان ممکن است برآمدگی‌های ریز سفیدی روی بینی و گونه‌هایشان داشته باشند، این برآمدگیها میلیا نامیده می‌شود. آنها بی‌ضرر و بسیار شایع هستند و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد نوزادان دچار آن می‌شوند. این دانه‌ها اغلب روی قسمت فوقانی گونه‌ها، بینی یا چانه ظاهر می‌شود. برخی از نوزادان تنها چند تا از آنها را درمی‌آورند و بسیاری دیگر، تعداد زیادی از آنها را دارند. میلیا معمولاً یک یا دو روز بعد از تولد ظاهر می‌شود، اما در نوزادانی که زودتر از موعد متولد می‌شوند ممکن است تا روزها یا هفته‌ها پس از تولد نیز ظاهر نشوند.

شاید اینکه ببینید پوست لطیف نوزادتان پوشیده از این برآمدگی‌های کوچک است برایتان ناراحت کننده باشد، اما خبر خوب این است که آنها دردناک یا مسری نیستند و طی دو یا سه هفته بدون هیچ گونه درمانی از بین خواهند رفت. شما همچنین ممکن است برآمدگی‌های مشابهی روی لثهٔ کودک یا روی سقف دهانش مشاهده کنید که اپشتین پرل یا مروارید اپشتین نامیده می‌شود و آنها نیز بی‌ضرر هستند.

 

دلیل ایجاد و رفع میلیا در نوزاد

میلیا هنگامی بروز می‌کند که پوست مرده در کیسه‌های کوچکی که در نزدیکی سطح پوست کودک هستند گیر می‌افتند. هنگامی که سطح برآمدگی میلیا تحلیل می‌رود، پوست مرده می‌افتد و برآمدگی ناپدید می‌شود.

 

ارتباط میلیا با آکنه در کودک

برخی مادران می‌پرسند آیا داشتن میلیا به معنای آن است که کودک شما در آینده آکنه خواهد داشت؟ جواب منفی است. میلیا مشخص نمی‌کند که نوزاد شما در آینده آکنه خواهد داشت. تصور می‌شود که ژنتیک است که پیش‌بینی می‌کند چه کسانی آکنه را تجربه خواهند کرد. اگر شما یا همسرتان در نوجوانی یا بزرگسالی آکنه داشته‌اید، فرزندتان هم احتمال بیشتری برای ابتلا به آکنه در سال‌های نوجوانی خود خواهد داشت.

 

درمان میلیا در نوزاد

شما لازم نیست کاری انجام دهید. برآمدگی‌ها در عرض چند هفته خودبه‌خود و بدون هیچ درمانی از بین می‌روند، هرچند ممکن هم هست که یک یا دو ماه باقی بمانند. پزشکان توصیه می‌کنند که هیچ کرم یا پمادی روی میلیا نزنید و سعی نکنید این برآمدگی‌های جوش‌مانند را فشار دهید تا سریع‌تر از بین بروند، زیرا این کار می‌تواند باعث لکه شدن پوست کودکتان شود. شست‌وشوی شدید و کیسه کردن یا لیف کشیدن نیز فکر خوبی نیست. این کار کمکی نمی‌کند و می‌تواند پوست حساس کودکتان را تحریک کند.

سعی کنید صبور باشید. کودک شما به زودی پوست کودکانه و لطیف خود را دوباره به دست می‌آورد. اگر میلیا بعد از یکی دو ماه از بین نرفت، یادتان باشد با پزشک کودکتان در این مورد صحبت کنید.

  • جهت اطلاع از ساعت نوبت دهی به کانال ما بپیوندید