آسم چیست؟ | گهوارک

آسم چیست؟ | گهوارک

0 دیدگاه 1 آبان 1398 چاپ خبر بازدید: 2334
نکات بيماري هاي قلبي کودکان
اگر کبودي کودک علیرغم دریافت اکسیژن 100% هم چنان ادامه داشته باشد بیماری قلبی مطرح می گردد. ناهنجاریهای مادرزادی قلب در موارد حاد منجر به بروز نارسایی قلبی ميگردد. علائم نارسایی قلبی قریب الوقوع در شیرخواران عبارتند از: تندي تنفس، تنگی نفس...

 

بيماري هاي قلبي کودکان

اگر کبودي کودک علیرغم دریافت اکسیژن 100% هم چنان ادامه داشته باشد  بیماری قلبی  مطرح می گردد. ناهنجاریهای مادرزادی قلب در موارد حاد منجر به بروز نارسایی قلبی ميگردد. علائم نارسایی قلبی قریب الوقوع در شیرخواران عبارتند از: تندي تنفس، تنگی نفس هنگام تغذیه، افزايش ضربان قلب، تعریق، بیقراری، تحریک پذیری، تغذیه ضعیف، عفونتهای  تنفسی  مکرر و کبد بزرگ مي باشد.
معمولا در نارسایی قلبی شیرخواران ادم ندارند. علائم نارسایی قلبی قریب الوقوع در کودکان با سن بالاتر شامل افزایش وزن، ادم، تعادل مثبت مایعات (بیشتر بودن دریافت مایعات نسبت به دفع مایعات)، خس خس سينه، افزايش ضربان قلب، تندي تنفس، افزایش کبودي لب ها و تنگي نفس، کبد بزرگ می باشند. در کودک مبتلا به بیماری قلبی هدف از مراقبت پرستاری ، کاهش نیاز به اکسیژن و افزایش عرضه اکسیژن است پس اقدامات زیر را انجام دهيد:
1) فعالیت کودک نبایستی کاملاً محدود گردد. به منظور ارتقاء تکامل کودک و هم چنین پیشگیری از بار اضافی قلب، فعالیت کودک در حدی تنظیم شود که از خستگی وی جلوگیری شود. از بازی های غیرفعال مانند نقاشی، بازی با عروسک و ... در صورت عدم تحمل فعالیت استفاده شود.
2) تغذیه کودک را در دفعات مکرر و با حجم کم و کالری زیاد برنامه ریزی نمود تا از خستگی کودک هنگام تغذیه جلوگیری شود.
3) مراقبت های پرستاری بگونه ای برنامه ریزی شوند که امکان استراحت کافی کودک فراهم و از برهم زدن خواب کودک خودداری شود
4) بیماران مبتلا به بیماری سیانوتیک  قلب  دچار حملات ناگهانی کبودي لب ها (Cyanotic Spell) می گردند. در چنین حالتی در صورتی که شیرخوار است بایستی وی را در وضعیت سجده (Knee-chest position) و در صورتی که کودک است در وضعیت چمپاتمه (Squatting position) قرار داد. این کار سبب کاهش بازگشت وریدی از اندام ها و در نتیجه کاهش بار قلب می گردد.
5) نیازهای کودک را به موقع و فوری فراهم كنيد تا از  گریه کودک  و کاهش اکسيژن پیشگیری شود.

داروهای مهارکننده آنژيوتاسيون (کاپتوپریل، انالاپریل):

این داروها با اتساع عروق سبب کاهش بار قلب می گردد. بایستی کودک را از نظر تعادل مایعات و الکترولیت ها و کاهش فشارخون تحت نظر قرار داد.

داروهای دیژیتال (دیگوکسین، لانوکسین ...):

ماكسيمم دوز درمانی دارو در کودکان 1 ميليگرم است. در صورتی که میزان داروی تجویز شده بیش از این مقدار بود قبل از اقدام به دادن دارو، مقدار دارو مجدداً با پزشک مربوطه چک گردد
پيش از دادن دارو تعداد ضربان قلب کنترل شود. در صورتی که تعداد ضربان قلب کمتر از 100- 90 ضربان در دقیقه است بایستی از دادن دارو خودداری کرده و به  پزشک  اطلاع داد.
همیشه بایستی علائم مسمومیت با دیژیتال ها را تحت نظر قرار داد: بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، گیجی، ضعف عضلانی، سردرد و آریتمی قلبی. در صورت بروز این علائم، قبل از دادن دوز بعدی دارو با پزشک در مورد ادامه یا قطع دارو مشورت شود
اگرکودک تحت درمان با دیورتیکها است سديم و پتاسيم سرم، وزن روزانه کودک در طی دوره درمان با دیورتیک ها کنترل شود. در صورت مشاهده موارد غیرطبیعی با پزشك مشورت شود.
اگر کودک تحت درمان با ایندومتاسین قرار دارد میزان انفوزیون دارو بایستی تنظیم شود و از نظر علائم توقف تنفسي، کاهش فشار خون، تنگي نفس، تشنج و کاهش ضربان قلب تحت نظر قرار گیرد و در صورت بروز هر یک از این علائم پزشک را در جريان بگذاريد.