صبحانه به عنوان مهمترین وعده غذایی روز شناخته میشود، به ویژه برای کودکان که در حال رشد و توسعه هستند. مصرف یک صبحانه مغذی میتواند تأثیرات مثبت زیادی بر عملکرد جسمی و شناختی کودکان داشته باشد. در ادامه به برخی از مهمترین فواید مصرف صبحانه برای کودکان اشاره میکنیم:
به طور خلاصه، اطمینان از اینکه کودکان با یک وعده صبحانه مغذی روز خود را آغاز میکنند، میتواند به آنها کمک کند تا در مدرسه و فعالیتهای روزانه خود موفقتر باشند.
انتخاب یک صبحانه سالم و مغذی برای کودکان بسیار مهم است، به ویژه در فرهنگ ایرانی که غذاهای متنوع و مغذی فراوانی دارد. صبحانه ایرانی میتواند شامل ترکیبی از پروتئین، کربوهیدراتها و چربیهای سالم باشد که به کودکان کمک میکند تا انرژی لازم برای یک روز مدرسه را داشته باشند. در ادامه به چند نمونه از صبحانههای ایرانی مناسب برای کودکان اشاره میکنیم:
زمان ایدهآل برای صرف صبحانه حدود نیم تا یک ساعت پس از بیدار شدن است. صرف صبحانه نباید خیلی دیر انجام شود، زیرا کودکان برای داشتن انرژی کافی برای فعالیتهای صبحگاهی به تغذیه نیاز دارند. توصیه میشود صبحانه حدوداً بین ساعت ۷ تا ۸ صبح مصرف شود، بسته به برنامه روزانه و ساعت مدرسه کودک.
انتخاب صحیح صبحانه و زمان مناسب برای خوردن آن میتواند به بهبود تمرکز، عملکرد تحصیلی و سطوح انرژی کودکان کمک کند. اطمینان حاصل کنید که صبحانهای که برای کودکان فراهم میکنید مغذی و متعادل است تا به آنها برای شروع روزی پر از فعالیت کمک کند.
تحقیقات زیادی نشان می دهند كه مصرف صبحانه باعث افزایش قدرت یادگیری و ایجاد تمركز بیشتر در كودكان می شود.
مصرف غذا در وعده های مشخص برای تامین درشت مغذی و ریزمغذی لازم برای رشد و نمو كودك حائز اهمیت است .از نظر متخصصان تغذیه این وعده ها شامل سه وعده اصلی صبحانه ، ناهار ، شام و دو یا سه میان وعده هستند. در این میان مصرف صبحانه به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن در هنگام صبح، برای كودكان اهمیت فراوان دارد. از طرف دیگر تحقیقات زیادی نشان می دهند كه مصرف صبحانه باعث افزایش قدرت یادگیری و ایجاد تمركز بیشتر در كودكان می شود. با توجه به این نكته كه بیش ترین فعالیت فكری كودكان به ویژه در سنین مدرسه ساعات آغازین روز است پس صبحانه باید شامل مواد غذایی باشد كه بتواند یك سوم كل انرژی مورد نیاز روزانه را (حدود 700-600) كالری برای پسران و حدود ( 500-600 كالری ) برای دختران تامین كند.
انواع نان، غلات آماده صبحانه مانند برشتوك، همچنین مربا، كره، عسل، خامه، حلیم و برای تامین پروتئین مصرف پنیر، تخم مرغ و شیر توصیه می شود. نیاز به املاح و ویتامین ها را می توان با مصرف انواع میوه به صورت تازه یا خشك مانند برگه ها یا آب میوه های تازه تهیه شده در منزل تامین كرد. مصرف برنامه های چرخشی در طول هفته بهترین روش برای استفاده از مواد غذایی ذكر شده و اطمینان از تامین نیازهای كودک در هر وعده است. وجود یك منبع پروتئینی به طور روزانه در وعده های صبحانه برای رشد بهتر كودک ضروری است. كودكانی كه عادت به خوردن صبحانه ندارند دچار اختلالاتی نظیر سرگیجه تهوع و در بعضی مواقع استفراغ می شوند. گروهی از كودكان خوردن انواع غذاهای گرم مانند انواع ساندویچ، عدسی و ... را به تناول انواع صبحانه های معمول ترجیح می دهند. توجه به این خواسته كودكان راهكاری مناسب برای ایجاد تمایل به مصرف صبحانه است. انجام مواردی مانند چیدن سفره ای زیبا بر اساس تمایلات كودک، استفاده از رنگ های شاد مانند نارنجی، صرف صبحانه توسط خود والدین و فراهم كردن محیطی به دور از نگرانی و استرس و انتقال حس دوست داشتن به فرزندان باعث تحریك اشتهای كودكان و افزایش تمایل آنها به مصرف این وعده مهم می شود. از نكات مهم دیگر توجه به زمان مصرف صبحانه است. بهترین زمان برای كودكان سنین مدرسه قبل از ورود به كلاس و در كودكان پیش دبستانی فاصله بین 9-7 صبح است. فراموش نكنیم كه نخوردن صبحانه از دلایل مهم افت تحصیلی در كودكان سنین مدرسه و اختلال رشد در كودكان پیش دبستانی است.
امیر
عالی بود لطفا بیشتر از این نوع مقاله بذارید سپاس
سه شنبه 14 تیر 1401 12:58