با سلام خدمت شما من فرزندم در نوزادی چندبار برعکس شد و راه تنفسیش بسته شد حدود ۱۰..۲۰ ثانیه، به حدی که نزدیک بود دچار خفگی بشه ولی خب متوجه شدم مداخله کردم الان ۱۵ سالشه و خداروشکر کاملا سالمه میخواستم بپرسم ایا ممکنه در اینده خدایی نکرده علائم این خفگی ها بروز کنه و در اینده بچه دچار مشکل بشه؟یعنی الان که ۱۵ سال از این اتفاق میگذره بچه کاملا سالمه اما ایا ممکنه در اینده مشکلات بخاطر اون خفگی بروز بده یا خیر خطر رفع شده؟
در مورد سؤالتون:
خفگیهای کوتاهمدت در دوران نوزادی که کمتر از یک دقیقه طول کشیده باشن و با مداخله بهموقع و برگشت سریع تنفس همراه باشن، معمولاً اگر بعد از اون هیچ علامت خاصی ظاهر نشده باشه، عوارض بلندمدت جدی و قابل توجهی بهجا نمیذارن.
چند نکته مهم:
مغز نسبت به کمبود اکسیژن حساسه، اما آسیب مغزی پایدار معمولاً زمانی رخ میده که کمبود اکسیژن بیش از چند دقیقه طول بکشه.
اگر در این ۱۵ سال فرزند شما از لحاظ رشد ذهنی، حرکتی، رفتاری، یادگیری، تمرکز و سایر مسائل عصبی، هیچ تفاوتی با همسن و سالهای خودش نداشته، تقریباً میشه گفت خطر رفع شده.
در صورت بروز آسیب مغزی ناشی از کمبود اکسیژن، علائم معمولاً در دوران کودکی و نوجوانی خودشون رو نشون میدن (مثلاً تاخیر در یادگیری، مشکلات حافظه یا توجه، اختلالات حرکتی، یا رفتارهای غیرعادی).
پس اگر فرزند شما تا الان رشد طبیعی داشته، نیاز به نگرانی خاصی نیست.
اما اگه صرفاً برای اطمینان بیشتر میخواید خیالتون راحت بشه، میتونید با یک متخصص مغز و اعصاب کودکان مشورت کنید یا در صورت لزوم، تستهای شناختی یا نورولوژیک برای ارزیابی انجام بشه (فقط برای آرامش خاطر، نه از روی ضرورت).