معمولاً والدین در مورد حفاظت از کودکانشان در برابر ابتلا به بیماریها ، سوء استفاده یا کودک ربایی بسیار نگران هستند.
امّا بسیاری از آنها از مهمترین خطری که میتواند ایمنی و سلامت کودکشان را تهدید کند غافل میشوند:
کودکان از ابتدای تولد تا سن پنج سالگی در معرض آسیبهای جدی در خانه قرار دارند.
هر ساله تعداد زیادی کودک به علت سوانح و اتفاقات به اورژانس منتقل میشوند.
خطر بروز جراحت برای کودکان در دومین سال زندگی بیشتر از سایر مواقع است.
افتادن و سقوط عامل نیمی از جراحات هستند.
سوختگی بیشترین تعداد مرگ و میر را موجب میشود.
پس بهتر است قبل از این که اتفاق ناگواری بیفتد دست به کار شوید و پیش از به دنیا آمدن نوزاد تدبیری برای ایمن سازی منزل بیندیشید. با یک طراحی مناسب و کمی تجهیزات میتوانید برای زمانی که کودکتان میخواهد به راه بیفتد آمّاده شوید.
آتش یکی از بزرگترین خطراتی است که کودکان را تهدید میکند. غالباً کودکانی که با کبریت یا فندک بازی میکنند، خانه را به آتش میکشند. اگر اجاق، بخاری، شومینه یا چیزی از این قبیل در منزل دارید (که معمولاً در هر خانه حتماً وسائلی برای پخت و پز و گرمایش وجود دارد)، یک کپسول آتش نشانی را در نزدیکی آن نگه دارید و آن را به طور مرتب چک و سرویس کنید.
چیزهایی را که ممکن است نظر کودکتان را جلب کنند در بالای بخاری قرار ندهید. کبریتها و فندکها را دور از دسترس و دید کودک نگه دارید. در صورتی که از سیگار استفاده میکنید آن را به درستی خاموش کرده و ته مانده آن را نیز از بین ببرید. اگر در آپارتمان زندگی میکنید، راه خروج اضطراری را برای مواقع ضروری در نظر بگیرید و جهت آمّادگی برای زمان آتش سوزی ، استفاده از آن را تمرین کنید.
میتوانید از اخطار دهنده های آتش که با مقررات آتش نشانی محل سکونت شما تطابق دارند استفاده کنید و آنها را به طور مرتب چک کنید. اگر این امکان را دارید که از آشکار سازهای دود در همه اتاق های خواب و همچنین در نزدیکی آشپزخانه استفاده کنید، بهتر است آنها را هر ماه امتحان کنید تا از صحت عملکرد آنها مطمئن شوید و باطری ها را هر سال عوض کنید. در صورتی که آشکار سازِ دود به طور مناسب کار کند، خطر مرگ در اثر آتش سوزی تا 50% کاهش مییابد.
برخی پیش بینیهای امنیتی مشخص را میتوان در مورد همه اتاقها انجام داد، برخی از آنها عبارتند از:
پوشش های حفاظتی مناسب برای پریزهایِ برقِ آزاد آمّاده کنید. سوئیچ ها را نیز در حالت خاموش قرار دهید. با استفاده از بالشتک های مناسب گوشه های تیز و محکم میز ناهارخوری یا سایر میز و صندلی ها را بپوشانید. خطر احتماًلی هر چیزی را که داخل سطل آشغال یا بازیافت میاندازید، در نظر بگیرید.
در صورتی که باطری، گیره های کاغذ، کیسه های پلاستیکی یا چیزهای خطرناک دیگر را در سطل می اندازید، آن را دور از دسترس کودک قرار داده و یا در قفسه ای قرار دهید که کودک نتواند در آن را باز کند. خودکارها، قیچیها، نامه بازکُن، منگنه یا ماشین گیره زنی، گیره های کاغذ و دیگر ابراز آلات تیز را در قفسه های قفل دار قرار دهید.
eshq maman
واقعا سخته مراقب از بچه ها
شنبه 27 شهریور 1400 10:57nana
خیلی خوب بود ممنون
شنبه 27 شهریور 1400 10:56faeze
سلام خسته نباشید چنل تلگرام ندارین؟ یا گپ گفتگوی مادران باردار؟ لطف بزارین من بهشون نیاز دارم که مامانایی که تجربه دارن تجربه اشونو باما مشترک بزارن. باتشکر از دکتر فرهت
شنبه 27 شهریور 1400 10:56